تاریخچه سلفون
تاریخچه سلفون
سلفون در شرکت Blanchisserie et Teinturerie de Thaon توسط آقای جکوئیس برندربرگر (Jacques E. Brandenberger) اختراع گردید . تاریخچه سلفون به سال ۱۹۹۰ بر می گردد زمانی که جکوئیس در رستوان نشسته بود ، مشاهده کرد که ظرف نوشیدنی بر روی میز ریخته شد که این امر باعث نارضایتی افراد حاضر در روی میز گشت . پس از این ماجرا جکوئیس تصمیم به ساخت محافظ و پوششی گرفت که بتواند بدون جذب مایعات آن را دفع کند . اولین تلاش او برای رسیدن به این مقصود طراحی مکانیزمی برای پاچیدن پودر ضد آب بر روی پارچه بود که برای این کار او از الیاف ویسکوزی استفاده کرد . پس از ساخت این فیلم وسیکوزی جکوئیس تصمیم گرفت آن را در یک رستوران امتحان نماید . نتیجه این آزمایش چندان رضایت بخش نبود ، چرا که فیلم ضد آب ساخته شده به دلیل سفت بودن زیاد به راحتی از پارچه زیرین میز جدا میشدند . سرانجام او تصمیم گرفت برای پایه ریزی یک کار عملی و بی عیب اقدام به ساخت مواد جدیدی کند که بعد ها به نام سلفون نام گرفت .
شرکت برندنبرگر در طی ۱۰ سال سعی کرد فیلم های پلیمری که جکوئیس ایده آن را داده بود بهبود بخشد . از آنجاییکه مشکل طرح اولیه سفتی و سخت بودن ، تیم برندنبرگر با افزودن گلیسیرین سعی در نرم نمودن جنس خود کرد . سرانجام در سال ۱۹۱۲ جکوئیس توانست اولین ماشین ساخت فیلم های سلفونی را به مرحله تولید برساند که آن را “Cellophane” نامگذاری کرد . این واژه از ۲ کلمه “سلولوز” و “دیافین” (به معنی شفاف) نشات گرفته بود . تاریخچه سلفون دارای فراز و نشیب هایی بوده که در مقاله بعدی ادامه آن را بازگو می کنیم .
امروزه شرکت های زیاد اقدام به تولید این محصول می نمایند که مصارف بسیار متعدد این کالا سبب شده است سلفون نقش بسیار مهمی را در سبد محصولات شرکت ها و مصرف کنندگان نهایی داشته باشد .
شرکت تولیدی whiteman’s candy (شکلات مردان سفید) برای اولین بار در سال ۱۹۱۲ در ایالات متحده آمریکا اقدام به استفاده از از سلفون در شکلات های تست خود کردند . در آن زمان این کالا از فرانسه وارد این کشور میشد ، به طوریکه تا نزدیک به ۱۲ سال بعد ، این شرکت بزرگترین وارد کننده سلفون از فرانسه بود . در سال ۱۹۲۴ شرکت DuPont اقدام به راه اندازی اولین شرکت تولید سلفون در ایالات متحده آمریکا کرد و تاریخچه سلفون در آن کشور رقم خورد . در اوایل ورود این کالا به آمریکا ، مردم زیاد از این محصول استقبال نکردند چرا که درآن زمان با اینکه سلفون ضد آب بود ولی ضد بخار نبود و این امر سبب میشد که نتوان از سلفون در صنایع بسته بندی که نیاز به بخار برای بسته بندی بود استفاده شود . شرکت DuPoint با استخدام یک شیمی دان به نام ویلیام هال چارچ (Wiliam Hale Charch) (کسی که بیش از ۳ سال از عمر خود را صرف نیتروسلولوزهای لاکی کرده بود ) توانست در سال ۱۹۲۷سلفون را ضد بخار و رطوبت کند که باعث سود دهی بسیار زیادی برای این شرکت در آمریکا گردید .
فیلم های سلولوزی به صورت مداوم از سال ۱۹۳۰ تا کنون تولید می شوند . این محصول در کاربردهای بسیاری نظیر بسته بندی غذا ، بخش کاربردهای صنعتی نظیر چسب های نواری و نوارهای اسکاچ ها ، لایه نیمه نفوذ پذیر درون باتری ها ، سفره های شفاف رستورانی ، بسته بندی ادیوه جات و همچنین عملکرد لایه ای بر روی محصولات تولیدی فایبرگلس ها و عایق های پلاستیکی می باشد . یکی از مصارف بسیار عمده این محصول استفاده در صنایع بسته بندی سیگار ها می باشد که اخیرا در این کاربرد جای خود را به BOPP ها داده است . امروزه محصولات تولیدی از سلفون بسیار متنوع می باشند که هرکدام متناسب با ویژگی خود مناسب کاربرد های خود می باشند .
از سال ۱۹۶۰ فروش سلفون در بازارهای چهان کاهش یافت ، چرا که در حوزه بسته بندی محصولاتی با خواص بهتر توانست جایگزین آن شود . برای مثا عمده مشکل این محصول در قدیم تولید گاز کربن سولفید به همگام وسیکوز نمودن آن بود که سبب آلودگی محیطی میشد با این حال از آنجاییکه سلفون ۱۰۰% قابل تجزیه زیستی می باشد هنوز در مصارف غذایی و محافظ های غذا دارای مصرف فزاینده ای می باشد .
شرکت تولیدی نایلون سپید تولید کننده انواع نایلون ، نایلکس ، سلفون ، انواع سفره های بهداشتی یکبار مصرف ، انواع کیسه فریزر ، انواع کیسه زباله ، فویل آلومینیومی و محافظ نگهدارنده مواد غذایی، چاپ و بسته بندی.
آدرس: تهران میدان قیام نرسیده به چهاراه مولوی پلاک 223
تلفن: 02133137999
فکس : 02133124164
روابط عمومی : 09122042389
تلگرام ،وایبر و سایر شبکه های اجتماعی: 09218455027
Website: http://sepidco.ir
Email : info@sepidco.ir
Telegram: https://t.me/NylonSepidco